Om een IMAP/POP3-mailbox in te stellen binnen Gmail, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Klik op de instellingenknop rechtsboven.

Stap 2: Selecteer “Alle instellingen bekijken” in het dropdown-menu.

Stap 3: Je wordt nu naar de pagina met Instellingen gebracht. Klik op het tabblad “Accounts en Import”.

Stap 4: Onder het gedeelte “E-mailaccounts” zie je de optie “Een e-mailaccount toevoegen”. Klik hierop.

Stap 5: Er verschijnt een formulier waarin je je gewenste e-mailadres binnen Gmail moet invoeren.

Stap 6: Vervolgens krijg je twee opties te zien. De eerste optie is niet beschikbaar, dus kies automatisch geselecteerde tweede optie: “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)”.

Stap 7: Vul de gevraagde gegevens in. Verander de gebruikersnaam naar het e-mailadres dat je wilt instellen en voer het bijbehorende wachtwoord in. Voor de POP-server moet je kiezen voor mail.{Je volledige domeinnaam} en de poort instellen op 995. We raden aan om ten minste de eerste twee selectievakjes aan te vinken.

Stap 8: Op dit scherm krijg je een keuze voorgelegd. Wil je deze mailbox alleen gebruiken om e-mails te lezen? Kies dan voor “Nee”. Als je ook wilt kunnen verzenden vanuit deze mailbox, selecteer dan “Ja, ik wil e-mail kunnen versturen als {Je e-mailadres}”.

Stap 9: Voer de naam in die ontvangers zullen zien bij de e-mails die je verstuurt. We raden aan om hier niets te wijzigen.

Stap 10: Net zoals in stap 7 moet je hier gegevens invullen. Voer als eerste de SMTP-server in. Gebruik mail.{Je volledige domeinnaam} en stel de poort in op 587. De gebruikersnaam blijft hetzelfde als het eerder ingevoerde e-mailadres en het wachtwoord blijft ook hetzelfde. Houd de standaardbeveiligingsoptie “Beveiligde verbinding via TLS (aanbevolen)”.

Stap 11: Als gebruiker krijg je nu een scherm te zien waar je om een bevestigingscode wordt gevraagd. Deze code kun je vinden in de e-mailbox die je op dit moment instelt. Ga verder naar de volgende stap voor meer informatie.

Stap 12: Dit is hoe de e-mail eruit zal zien die je ontvangt.

Stap 13: Voer de code in en klik op “Controleren”. Als je alles correct hebt ingevuld en de juiste gegevens hebt gebruikt, zou de configuratie nu volledig ingesteld moeten zijn.

Was dit artikel nuttig?

Reacties zijn gesloten