Wanneer je naar SitiWeb verhuist kunnen wij ervoor zorgen dat de mailboxen overgezet worden. De eerste twee mailboxen worden gratis in combinatie met een hostingpakket gedaan. Voor meer dan twee mailboxen vragen wij een vergoeding van €15 per mailbox. wil  je zelf mailboxen verhuizen? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Mail omzetten door middel van een online tool.

Voor het overzetten van de mail in een mailbox gebruiken wij de tool Imapsync. Met Imapsync kunnen we de ene mailbox synchroniseren met de andere. Oftewel, de volle mailbox op een oude locatie word, gesynchroniseerd naar een lege mailbox op een nieuwe locatie.

Let op, deze beschrijving is gebaseerd op overzetten voordat jouwdomeinnaam is omgezet naar ons.  Wil je deze procedure doen nadat jouwdomeinnaam is omgezet? Zorg dan dat je het IP nummer weet van je oude mailomgeving.

Imap Source mailbox

Sourcebox velden. Respectievelijk accountnaam, wachtwoord, server.
De imapsourcebox is de mailbox die momenteel alle mail bevat.
  • Login: het email-adres van de mailbox
  • Password: het wachtwoord van de mailbox op de oude locatie
  • Server: de mailserver waar de volle mailbox staat, mocht je dit niet weten en is de site nog niet verhuisd, dan kun je vaak ook de domeinnaam gebruiken.

Imap destination box

destinationbox velden. Respectievelijk accountnaam, wachtwoord, server.
De imap destination mailbox is de mailbox naar waar je alle mail wilt synchroniseren.
  • Login: het email-adres van de mailbox
  • Password: het wachtwoord van de mailbox op de nieuwe locatie
  • Server: de mailserver met de lege mailbox. Je kunt de server terugvinden in de mail met gegevens van je hostinpakket.

Controleren ingevulde gegevens

De eerste keer dat we de tool draaien, willen we eerst de gegevens controleren. Selecteer de optie “Just checks credentials” en klik op de groene knop “sync or resync”

Onderaan de pagina komt de log tevoorschijn. Zoek in deze log of de ingevulde gegevens juist zijn. Dit kun je controleren door in de log te zoeken naar deze twee regels:

Host1: state Authenticated

Host2: state Authenticated

Dit betekent dat het op beide mailboxen is gelukt om in te loggen.

Wanneer je de volgende foutmelding ziet als volgt, betekent dat de ingevulde gegevens niet kloppen. Host1 is de source mailbox, host2 is de destination mailbox. Onderstaande foutmelding geeft dus problemen aan met de sourcemailbox.

Host1 failure: Error login on [hierjouwdomeinnaam.nl] with user [voorbeeld@hierjouwdomeinnaam.nl] auth [LOGIN]: 2 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Authentication failed.

Start synchroniseren

Zet de optie “Just check credentials” weer uit en klik opnieuw op de groene knop “sync or resync”. Nu wordt de synchronisatie daadwerkelijk gestart. De pagina kun je openlaten tot de synchronisatie voltooid is.

Was dit artikel nuttig?

Laat een reactie achter